En selvfølge med kompetanseheving

En selvfølge med kompetanseheving

Daglig leder i Nordic Steel, Børre Lobekk, er opptatt av at de skal være en kunnskapsbedrift og forteller at menneskene som jobber der er den viktigste ressursen.

Tekst og bilder produsert av Amedia

Daglig leder i Nordic Steel, Børre Lobekk, er opptatt av at de skal være en kunnskapsbedrift og forteller at menneskene som jobber der er den viktigste ressursen.

– Vi har stort fokus på at de ansatte skal få muligheten til livslang læring, personlig utvikling og stadig påfyll. Det gjør at folk trives, og at vi kan ligge i øvre sjiktet når det gjelder kompetanse. Utdanning og utvikling gjør oss til en attraktiv arbeidsplass. Det er noe vi legger til rette for, forteller Lobekk.

Han er stolt av sine ansatte, Trond og Arild, og hva de har fått til.

– Vi har fått udelt positive tilbakemeldinger på at de har fått stort faglig utbytte av å gå på AOF Fagskolen. Det er en stor fordel for bedriften at man får et utvidet perspektivet både i forhold til eget fagfelt og andre områder i organisasjonen. Det forsterker samhandling og gir rom for tverrfaglig utvikling, fremhever han.

Skrev oppgave om bærekraft

Kommunikasjons- og bærekraftsansvarlig i Nordic Steel, Kjersti Sandvik Bernt, opplevde utdanningen som Trond og Arild tok som svært relevant for bedriften. Trond skrev nemlig oppgave om hva som kjennetegner en bærekraftig bedrift. Det innbefatter alt fra det psykososiale arbeidsmiljøet til resirkulering, produksjonsmetode og materialhåndtering.

– Bærekraft skal ikke bare styres fra ledelsen, men gjennomsyre bedriften i alle ledd. Da er det viktig at alle får mulighet til å utvikle seg og komme med innspill, påpeker hun.

FOKUS PÅ BÆREKRAFT:  Kommunikasjons- og bærekraftsansvarlig, Kjersti Sandvik Bernt, opplevde Fagskolen som svært relevant fior bedriften og de ansatte.

– Du får det til, så ikke gi opp!

Både Trond og Arild vurderer å studere videre, og anbefaler det til andre.

– AOF Fagskolen passer for alle uansett livssituasjon. Det er en givende måte å bruke tiden på. Utdannelsen er i tillegg gratis. Jeg vil anbefale folk å prøve. Du får det til, så ikke gi opp!, påpeker Arild.