Demensomsorg

Utdanningen er praktisk, og du kan ta i bruk din nye kompetanse umiddelbart. Gjennom diskusjoner og gruppearbeid vil du få anledning til å reflektere over etiske problemstillinger og egen yrkesutøvelse. Praksis kan du gjennomføre på egen arbeidsplass.

Dette er en gratis deltidsutdanning på kveldstid, som gjennomføres over ett år og kan kombineres med jobb.

Fagskole Demensomsorg er en spennende utdanning som gir deg muligheter til å få mer kunnskap om de ulike demensdiagnosene, de nyeste behandlingsmetodene og de mest brukte metodene i miljøterapi. Utdanningen er praktisk, og du kan ta i bruk din nye kompetanse umiddelbart. Gjennom diskusjoner og gruppearbeid vil du få anledning til å reflektere over etiske problemstillinger og egen yrkesutøvelse. Prosjektarbeid kan du gjennomføre på egen arbeidsplass.

Dette er en gratis fagskole på kveldstid, som gjennomføres over ett år og kan kombineres med jobb.

– Utdanningen har en samlet normert studietid på 1/2 år, men tilrettelegges som en deltidsutdanning over 1 år
– Utdanningen har 5 uker obligatorisk prosjektarbeid
– Studentene leverer en skriftlig oppgave pr. emne
– Fullført utdanning gir 30 studiepoeng

Helsefagarbeidere, hjelpepleiere, omsorgsarbeidere, aktivitører og de med annen grunnutdanning innen helsefagene.

Utdanningen retter seg mot ansatte som arbeider med pasienter som har en demensdiagnose.

For opptak til fagskolen Demensomsorg kreves det fullført og bestått videregående opplæring med fagbrev som helsefagarbeider, helsesekretær, aktivitør og portør. Hjelpepleiere og omsorgsarbeidere kan også søke.

Av dokumentasjon kreves både fagbrev og vitnemål/kompetansebevis fra videregående opplæring.

På grunn av prosjektarbeid krever utdanningen at studentene kan fremvise gyldig politiattest. Man skal ikke søke om politiattest før oppstart på utdanningen, da viktig informasjon blir gitt ved oppstart. Politiattest skal ikke sendes på e-post til oss før oppstart.

1a. Arbeidsformer og metoder i utdanningen

1b. Helse- og oppvekstfagene i samfunnet

1c. Etikk

1d. Kommunikasjon og samhandling

1e. Stats- og kommunalkunnskap, helse og oppvekstpolitikk

1f. Sosiologi og psykologi

Emne 2: Demensomsorg – 18 uker

2a. Demens

2b. Kartlegging, utredning, diagnostikk og dokumentasjon

2c. Behandling og miljøterapeutiske tiltak

2d. Demens og helse

2e. Samarbeid, pårørende, frivillighet og informasjon

2f. Etikk, rettigheter, lov- og regelverk

Emne 3: Prosjektarbeid – 5 uker

Studenten skal i løpet av emnet gjennomføre et obligatorisk prosjektarbeid, fortrinnsvis på egen arbeidsplass, med et tema som er knyttet til et eller flere av læringsutbyttebeskrivelsene i studieplanen. Prosjektarbeidets omfang er 30 timer fordelt over 5 uker.

Emne 4: Fordypning i Demensomsorg – 10 uker

Emnet er obligatorisk. Studenten skal gjennomføre et obligatorisk fordypningsarbeid. Emnet for fordypningsarbeidet skal være praksisrettet, forankret i relevant teori, samt konkret knyttet til ett eller flere tema i utdanningen. Studenten skal gjennom fordypningsarbeidet vise refleksjon og bruke både teori og erfaringer fra praksis.