Fagskolemodul Tverrfaglig palliativ omsorg

Utdanningen tar for seg ulike emner innen palliativ omsorg og pleie, og gir god kompetanse innen blant annet observasjon, behovsavklaring og lindrende tiltak. Begrepet palliasjon omhandler langt mer enn kun livets aller siste timer.

Kunnskap og fokus bidrar til god omsorg for pasienten når livet skal leves i sin avsluttende fase. Helsepersonell med trygghet på egen kompetanse er derfor nøkkelpersoner for den gode omsorgen.

Tverrfaglig samarbeid og brukermedvirkning skal gå hånd i hånd med lindring og medmenneskelighet.

Dette er en fagskolemodul som gir 10 studiepoeng.

Modulen er en gratis deltidsutdanning på kveldstid som gjennomføres over 16 uker og kan kombineres med jobb.

Dette er en fagskolemodul som gir 10 studiepoeng.

Fagskolemodulen er finansiert gjennom Bransjeprogram for helse og omsorg.

– Utdanningen tilbys som en fagskolemodul på 16 uker med totalt 64 timer undervisning
– Utdanningen inneholder ett arbeidskrav hvor studentene leverer inn en skriftlig oppgave som vurderes til bestått/ikke bestått. Det er læringsutbyttet for modulen som skal måles når karakter gis
– Fullført og bestått fagskolemodul gir 10 studiepoeng på nivå 5.1 i Norsk kvalifikasjonsrammeverk

Utdanningen passer for helsefagarbeidere, hjelpepleiere og omsorgsarbeidere.

Fagskolen er høyere yrkesfaglig utdanning og ligger på nivå over videregående opplæring. Fagskoleutdanning gir kompetanse som kan tas i bruk i arbeidslivet uten ytterligere opplæringstiltak. For opptak til fagskolemodulen Tverrfaglig palliativ omsorg kreves det fullført og bestått videregående opplæring med fagbrev som helsefagarbeider. Hjelpepleiere og omsorgsarbeidere kan også søke.

Av dokumentasjon kreves både fagbrev og vitnemål/kompetansebevis fra videregående opplæring.

Forbud mot bruk av klesplass som helt eller delvis dekker ansiktet

Innhold i fagskoleutdanningen

1. Etikk og kommunikasjon

1a. Mitt møte med brukeren/pasienten og pårørende

1b. Menneskesyn og menneskeforståelse

1c. Verdier, og verdioppfatninger

1d. Holdninger

1e. Kommunikasjonsteori

1f. Kommunikasjon i et hjelpeperspektiv?

2. Palliasjon

6f. Kommunikasjon og kartlegging av menneskers ønsker og ritualer

7. Helhetlig omsorg og pleie ved livets slutt

7a. Det gode stell