Kreftomsorg og lindrende pleie

Utdanningen legger vekt på at studenten skal få grunnleggende forståelse for hva det innebærer å få en kreftdiagnose, hvordan en slik diagnose kan virke inn på pasienten, familien og det sosiale nettverket, både fysisk, psykisk, sosialt og åndelig.

Du skal få forståelse for sorg- og krisereaksjoner, mot til og erfaring i å samtale med alvorlig syke og deres pårørende, og å arbeide tverrfaglig på tvers av helsetjenestenivåer. Viktige tema i utdanningen er også palliasjon og smertelindring, ernæring, barn og kreft, rehabilitering og oppbyggingen igjen etterpå.

Hvor vil du studere?

Aktuelt for deg