Kroniske sykdommer

Kroniske sykdommer hos voksne og eldre er stadig økende, og denne pasientgruppen trenger ofte sammensatte tjenester.

Det er derfor nødvendig for arbeidslivet å ha tilgang til dyktige fagpersoner som kan møte denne pasientgruppens utfordringer. I denne utdanningen blir helsefagarbeiderens kompetanse ytterligere styrket og et tverrfaglig samarbeid vil gi best mulig kvalitet i pleie- og omsorgstjenesten.

Utdanningen gir deg dybdekunnskap om de store kroniske sykdommene som blant annet hjerte- og karsykdommer, KOLS, diabetes, nyresvikt osv. Til å hjelpe oss med å forstå denne pasientgruppen bedre har vi ofte inne både pasientgrupper, interesseorganisasjoner og pårørende i undervisningen.

Praksis kan du gjennomføre på egen arbeidsplass. Dette er en gratis deltidsutdanning på kveldstid, som gjennomføres over to år mens du er i jobb

Fagskolen gir deg dybdekunnskap om de store kroniske sykdommene som blant annet hjerte- og karsykdommer, KOLS, diabetes, nyresvikt osv. Til å hjelpe oss med å forstå denne pasientgruppen bedre har vi ofte inne både pasientgrupper, interesseorganisasjoner og pårørende i undervisningen.

Praksis kan du gjennomføre på egen arbeidsplass. Dette er en gratis fagskole på kveldstid, som gjennomføres over to år mens du er i jobb.

– Utdanningen har en samlet normert studietid på 1 år, men tilrettelegges som en deltidsutdanning over 2 år
– Utdanningen har 10 uker obligatorisk praksis
– Studentene leverer en skriftlig oppgave pr. emne
– Fullført utdanning gir 60 studiepoeng og tittelen «Fagskolegrad»

Utdanningen passer for helsefagarbeidere, hjelpepleiere, omsorgsarbeidere, aktivitører, barne- og ungdomsarbeidere eller andre med grunnutdanning innen helse- og oppvekstfag.

Fagskole er høyere yrkesfaglig utdanning og ligger på nivå over videregående opplæring. Fagskoleutdanning gir kompetanse som kan tas i bruk i arbeidslivet uten ytterligere opplæringstiltak. For opptak til fagskoleutdanningen Kroniske sykdommer kreves det fagbrev fra Helsearbeiderfaget, portørfaget, ambulansearbeiderfaget, helsesekretær og aktivitør. Hjelpepleiere og omsorgsarbeidere kan også søke. Av dokumentasjon kreves både fagbrev og vitnemål/kompetansebevis fra videregående opplæring.

Av dokumentasjon kreves både fagbrev og vitnemål/kompetansebevis fra videregående opplæring.

På grunn av praksis krever utdanningen at studentene kan fremvise gyldig politiattest. Man skal ikke søke om politiattest før oppstart på utdanningen, da viktig informasjon blir gitt ved oppstart. Politiattest skal ikke sendes på e-post til oss før oppstart.

1a. Innledende tema

4b. Rehabilitering og habilitering

4c. Samfunnets tilbud og ressurser

Emne 5: Praksis – 10 uker

Praksis er en obligatorisk del av utdanningen og viktig for å oppnå fagskoleutdanningens læringsutbytte. Praksisen er 10 uker a 30 timer og vil til sammen utgjøre 300 timer. Studentene skriver en fordypningsoppgave med utgangspunkt i praksisprosjektet.

Dersom du kan ha praksis på egen arbeidsplass vil praksis normalt bli gjennomført som ordinært lønnet arbeid. For de som har praksis på annen arbeidsplass vil den normalt bli gjennomført som ulønnet praksis.

All praksis må gjennomføres på arbeidsplasser som kan tilby arbeidsoppgaver som er relevante for utdanningen en har søkt opptak til.

Emne 6: Fordypning i Kroniske sykdommer – 16 uker

Emnet er obligatorisk. Studenten skal gjennomføre et obligatorisk fordypningsarbeid. Emnet for fordypningsarbeidet skal være praksisrettet, forankret i relevant teori, samt konkret knyttet til ett eller flere tema i utdanningen. Studenten skal gjennom fordypningsarbeidet vise refleksjon og bruke både teori og erfaringer fra praksis.

For fullført utdanning utstedes det et offentlig godkjent vitnemål og ved 60 studiepoeng eller mer, gis det tittelen «Fagskolegrad».