Tverrfaglig miljøarbeid innen rus og psykisk helsearbeid

Utdanningen setter rusproblematikken i fokus. Det legges vekt på hvordan man kan anvende relevante tiltak og metoder i miljøarbeidet, kommunikasjon og etiske dilemmaer, samt det å kunne reflektere over sitt eget arbeid i møte med brukere og pårørende.

Utdanningen inneholder også tema som forebyggende arbeid blant barn og unge. Studenten vil få innblikk i tema som recovery, barn av rusmisbrukere, ulike former for rusmidler, habilitering og rehabilitering.

Erfaringskonsulenter vil bli brukt som forelesere for å dele sine historier om livet som misbruker og veien tilbake til et rusfritt liv.

Denne utdanningen gir også en viktig tilleggskompetanse til helsepersonell i arbeid med eldre og mennesker med utviklingshemming.

Hvor vil du studere?