Trygg håndtering av utfordrende situasjoner i helse- og omsorgssektoren

Det rapporteres om en økende forekomst av utfordrende atferd, trusler og voldshendelser innen helse- og omsorgssektoren, og trygg håndtering av utfordrende situasjoner krever spesiell kompetanse. Fagskoleutdanningen Trygg håndtering av utfordrende situasjoner i helse- og omsorgssektoren vil gi studentene økt kunnskap og kompetanse til å kunne forebygge og håndtere slike krevende situasjoner i arbeidshverdagen.

Utdanningen er praktisk, og du kan ta i bruk din nye kompetanse umiddelbart. Gjennom diskusjoner og gruppearbeid vil du få anledning til å reflektere over etiske problemstillinger og egen yrkesutøvelse. Praksis kan du gjennomføre på egen arbeidsplass.

Dette er en gratis deltidsutdanning på kveldstid, som gjennomføres over ett år og kan kombineres med jobb.

Viktige områder i utdanningen vil være forebygging, håndtering og veiledning i forbindelse med utfordrende situasjoner.

Dette er en gratis fagskole på kveldstid, som gjennomføres over 1 år og kan kombineres med jobb.

– Utdanningen har en samlet normert studietid på et halvt år, men tilrettelegges som en
deltidsutdanning over 1 år
– Studentene leverer en skriftlig oppgave pr. emne/modul
– Utdanningen består av tre emner/moduler à 10 studiepoeng som kan tas individuelt.
– Samlet gir fagskoleutdanningen 30 studiepoeng.

Utdanningen passer for helsefagarbeidere, hjelpepleiere, omsorgsarbeidere, portører, ambulansearbeidere og helsesekretærer.

Vurderingskriterier

På slutten av hvert emne/modul leverer studentene et skriftlig arbeid som danner grunnlag for vurdering. Vurdering av det enkelte emnet/modulen fastsettes på grunnlag av det innleverte arbeidet. Det settes en karakter for hvert emne/modul som avsluttes. Det er læringsutbyttet som skal måles når karakter på det enkelte emnet/modulen skal gis.

For opptak til fagskoleutdanningen kreves det fullført og bestått videregående opplæring med fagbrev som helsefagarbeider, helsesekretær, aktivitør og portør. Hjelpepleiere og omsorgsarbeidere kan også søke.

Av dokumentasjon kreves både fagbrev og vitnemål/kompetansebevis fra videregående opplæring. Utdanningen er delt inn i emner/moduler.

Emne/modul 1: Forebyggingsperspektivet – 12 uker

1a. Studieteknikk, arbeidsformer og metoder i studiet